fredag 25 januari 2019

Stresshantering med pärlplattan

Va f*n är det för rubrik tänker ni nu. Nåja, vinkla datorskärmen på kontoret så ska jag förklara.

Vissa dagar sitter man där, med aktiviteter som ska slutföras med tidspress, bränder som ska släckas, full mailkorg och stressen kommer krypandes. Människor hanterar stress på olika sätt och vissa kanske inte alls men jag har definitivt hittat mitt sätt att bli av med den.

För en tid sedan upptäckte jag hur avkopplade det är att lägga pärlplattor. Att få sortera ut korrekt färg i pärlpåsen, pilla dit dem små plastbitarna, se motivet växa fram för att till slut slunga strykjärnet fram och tillbaka. Det är ingen aktivitet som kräver 240hp från KTH men känns ibland mer meningsfullt än att knappa i ett affärssystem.

Häromdagen när jag slösurfade på tuben hittade jag ett klipp från nyhetsmorgon med ingen mindre än Pappasparlor (IG) som arbetar heltid med att lägga pärlplattor. Vad är det vi ser egentligen, hur är det ens möjligt? Han berättar det var tufft i början men nu har det lossnat och han går runt ekonomiskt på det hela. Ja, det kanske är detta man ska sadla om till?

Nåja, innan jag blir pro-pärlpysslare behöver jag nog öva upp mina skills.

Efter en stressig dag på jobbet la jag nedan masterpiece


Här växer motivet långsamt fram
  
Nu bara strykjärns-görat kvar
  

 Finito, säljbar?

6 kommentarer:

 1. Alltså detta är clickbaitrubrik för mig. Jag ska iväg till Panduro i eftermiddag med femåringen då han är så enormt produktiv just nu. Vi pärlar nästan varje kväll nu - och ja - det är avkopplande och sköna timmar. Kan också rekommendera Pappas Pärlors instagram - den är wunderbar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska också förbi Panduro någon dag och utforska utbudet av kulörer, plattor mm. Skapande av kreativa motiv är oändlig och stimulerande.

   Radera
 2. Själv pysslar jag med Doodleing, same, same but differnt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dont get me started on doodeling. Det är vansinnigt avkopplande.

   Radera
 3. Haha, tjusigt! Jag rekommenderar annars trädgårdspåtande. Finns inget som är så avkopplande som att släppa lös kreativiteten i en rabatt eller bara rensa ogräs liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer. Jag och sambon har en odlingslott vi åker ut till så ofta vi kan under odlingssäsongen. Iår hoppas vi nyttja hela ytan (100kvm) för maximerad skörd :)

   Radera