torsdag 24 januari 2019

Schema vid FIRE

För något år sedan twittrade en Amerikansk FI bloggare hans veckoschema som ekonomisk fri utan löneslaveri. Det var väldigt inspirerande att se hur han ersatt kontorsbås-tid mot lustfyllda aktiviteter. Det fick mig att fundera hur mitt egna schema skulle kunna se ut D-dagen det är dags att göra en lotto-åke EXIT (tack Fru EB för tipset om denna fantastiska exit-exekvering).

Det är ju inte riktigt frihet att ha ett fixerat schema och passa tider men även i ett liv utan löneslaveri behöver du hitta rutiner och skapa en vardag, oavsett om den innehåller måla muggar, spela pokemon go, snurra med jojo, leka med hunden, jämföra livsmedelspriser, baka, räkna stjärnor, rengöra kakelfogar, sträck-kolla Pacific blue osv.

Utan vidare presentation......

Ekorrhjulets schema för de flesta svenskar (subjektiv spekulation)Mitt framtida schema, här hittar ni inget rött, muhaha* Vad skulle ni fördela tiden på för aktiviteter om ni frigjorde er från ert jobb?


*bas-schema, förändras beroende på årstid samt förmodligen om barn kommer in i bilden. Kommer säkerligen bli aktuellt med odlingar, ciderbryggeri, sommarbageri som ockuperar tid.
10 kommentarer:

 1. Haha I'm blushing, att jag är schemalagd, det hade en aldrig kunnat tro!

  SvaraRadera
 2. För övrigt grymt inlägg. Det är ju det HÄR man måste visa folk för att de ska fatta. Gick och tänkte på det på min HUNDPROMENAD idag (som bara blev en timme,, brukar vara drygt två men det är för kalt damn it) att jag har så mycket tid att tänka. Dels lyssna på en massa superintressanta poddar med några av världens främsta forskare, vetenskapsmän, läakre, psykologer, ekonomer etc (menar främst den amerikanska bloggosfären) och ibland kan jag lämna lurarna hemma och bara tänka att jag ska ha prat med mig själv. Då går jag bokstavligt talat och pratar för mig själv, och ofta kommer det ett inlägg på eftermiddagen. Så gött! Jämfört med tidigare: "Möte x om att mota problem y i grind", "Möte z om GDPR."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) poddlyssning finns jag också väldigt givande och utbudet är verkligen oändligt

   Radera
 3. Så inspirerande! Ska hem och göra mitt drömschema efter jobbet.

  Vänligen, Hanna

  SvaraRadera
 4. GRYMT inlägg. Jag är rätt oplanerad i allmänhet förutom lönearbetet. Gillar att go with the flow men detta ser så göttigt ut!

  SvaraRadera
 5. Najs men 1 h till bloggläsning....I wish! Har en tendens att fastna lite över allt när jag läser bloggar. Finns ju så mycket intressant jag bara måste följa upp!

  SvaraRadera
 6. Det blir väldigt väldigt tydligt när man visa upp schemat så där. Riktigt bra inlägg!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera