lördag 19 januari 2019

Lycklig utan pengarslöseri

Att hitta nya kreativa sätt att spara pengar tycker jag är väldigt kul och utmanande. Funderingar på hur en kan förändra något som skapar mer lycka i livet med minimalt pengarslöseri.

För att inspirera hittar jag på en story om Emil som är 34år singel och bor i en storstad. Hans vardagliga rörliga utgifter är på minimal nivå men ändå är han lycklig.

Mr MM tar upp fem saker som människor behöver för att vara tillfreds och lyckliga i livet.

Fysiskt/motionera
Emil har aldrig gillat gymmet utan föredrar träna i löparspåret och med kroppsviktsövningar i vardagsrummet eller utomhus. Hans vilodagar består av promenader om minst 10 000 steg.

Förutom träning cyklar han till jobbet på en äldre cykel köpt för en billig peng på blocket.


Socialt
Emil tycker det är viktigt att socialisera med vänner, kollegor och familj. Han tycker dock detta kan ske under icke betalande former, d.v.s genom att vara hemma hos varann och drick kaffe samt baka fika / göra egen lunch. På kvällarna föredrar han spelkväll hemma med vännerna.


Outdoor
Emil gillar outdoor livet och nyttjar det på alla årstider. På sommaren cykling till nya utflyktsmål med matsäck, på hösten med långdistans cykling, på vintern med längdskidor och skridskor samt på våren med vandringsturer i närområdet.


Intellektuellt utmanande
Eftersom heltidsjobbet inte är utmanande för fem öre sysselsätter sig Emil med vetenskaplig läsning av böcker lånade gratis på lokala Biblioteket. Vid pendling och helger lyssnar han även frekvent på poddar och läser bloggar.


Generös
Emil tror inte på att skänka pengar till välgörenhetsorganisationer där 50% går till administration. Han föredrar "hands-on" generositet och konkret hjälpa människor. Han hjälper ungdomar med läxhjälp som ideellt arbete samt utnyttjar varje situation i vardagen han har att hjälpa en utsatt person, om det såväl är att hjälpa en äldre dam över gatan eller vara en hjälpande han till en som fått cykelpunktering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar