onsdag 13 februari 2019

Utgifter för en Bagare

Nu har det blivit dags att redovisa hur min ekonomi ser ut en vanlig månad. Ekonomin har förändrats en del senaste åren pga flytt från hyresrätt -> bostadsrätt, jobbyte samt blivit sambo. Faktorer som påverkat ekonomin positivt.

Såhär ser en genomsnittlig månad ut, utgifter efter delat med sambo.Förtydligande Rikskortet: Varje månad blir kortet påfyllt med 2100kr, arbetsgivaren drar netto 1200kr på lönen. Kortet går att använda på alla resturanger och väldigt många livsmedelsaffärer (Willys, ICA etc.). Eftersom jag tar med måtlåda till jobbet använder jag kortet för livsmedelsinköp.

Före jag upptäckte FIRE hade jag en väldigt låg sparkvot och kände ofta stress över att ha väldigt lite pengar kvar efter räkningar och diverse faktura köp var avklarade. Med nuvarande utgiftsnivå är jag betydligt lyckligare med mina prioriteringar, familj, sambo, natur, fritidsintressen, poddar, läsning, träning, matlagning och bakning framför konsumtion och statusjagande. Jag har inte upplevt någon försämrad livskvalité även om det på gränsen är provocerande för folk att en heltids kontorsnisse lever under 10 000:-/månad.

5 kommentarer:

 1. Gött jobbat! Inte så långt från våran snittmånad, lite högre räntor/amorteringar och boendekostnader och lite högre nettoinkomster. Känns himla fint att kunna dunka in ca. 70% i sparbössan (eller pizzaugnen kanske för din del). :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen. Är dock lite avundsjuka på ert boende på gård, det verkar vara underbart att bo nära naturen på det viset.

   Radera
 2. Är alla poster på utgiftssidan halverade, då ni är två, förutom posten nöje?

  Isåfall, omräknat på en person, om du skulle ha alla utgifter själv, bli ca 18 884 kr med en imponernade sparkvot om ca 57%

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, alla är inte halverade. Bostaden äger jag, således står jag för räntekostnader och amortering samt värdeminskning av bilen. Skulle jag stå ensam på allt skulle jag hamna runt 13-14 000 i månaden.

   Radera
 3. Sjukt bra jobbat med sparandet och kul att du delar med dig! Är du och sambon lika sparsamma/ har samma FIRE-mål?

  SvaraRadera