lördag 16 februari 2019

Årsstämmor säsongen - Long list

Efter input från kommentarsfältet hos Fru EB blogg kommer jag redovisa samtliga årsstämmor jag besöker under denna säsong. Primära syftet med årsstämmor är hör och häpna inte att lyssna på intressanta VD tal eller observera äldre rika pensionärer, utan jag kommer åtnjuta god kost som erbjuds och eventuella goodiebags.

Eftersom jag bor på Västkusten är utbudet av årsstämmor lite mycket sämre än i Stockholm.

Jag har likt Mc Kinskey gör analyser och sållar, gjort en LONG-LIST av årsstämmor. Utifrån denna lista kommer jag sålla fram X-antal årsstämmor (SHORT LIST) som ska besökas. Kriterier för urval kommer jag återkomma med framöver, men jag kan avslöja att det handlar om bolagets sannolikhet att bjuda på 3-rätters och fin-viner beroende på bolagets kassaflöde och vinster från året.

Givetvis har jag skapat en ISK depå på Avanza benämnt "Årsstämmor" där jag redan köpt 1st aktier i några bolag som jag kommer besöka.

Det räcker att ett par av nedan bolag bjuder likt Latour på en varmrätt + dessert + 2glas vin så har det täckt upp kostnaden för inköpen av aktierna. dessutom kommer jag behålla aktierna 4-eve vilket ger riktigt bra ROI för investeringen och goda årliga middagar framöver.

Här kommer listan.
7 kommentarer:

 1. Mind-blowing. Där jag bor är dessvärre möjligheterna att gå på årsstämma typ lika med ett eller noll. För de som bor i Sthlm eller Gbg är ju detta en mycket god idé. Har du liksom i förväg tagit reda på vilka som har bäst middagar och goodiebags? Hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är svårt att ta reda på men det är möjligt se mönster vilka som bjuder på middagar och vilka som bara erbjuder Selecta kaffe och Eldorado kakor.

   Många blir ju en chansning men då vet vi ungefär standard till nästa år :)

   Radera
 2. Åh jag vill också gå på gratismiddagar. Hur långt innan måste man ägs aktien? När ligger dessa årsstämmor? Finns det något i Malmöregionen? Eller är det bara Sthlm och Gbg som gäller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det brukar räcka med att äga aktie 1-2veckor innan årsstämman, kolla upp på respektive årsstämma vad som gäller.

   Det finns en del årsstämmor som hålls i Malmö, bl.a Thule group, Wihlborg fastigheter, Crunchfish, Hexpol. Lär finnas ännu fler om du tar dig över sundet.

   Radera
 3. Går det att hitta orten för årsstämman på nåt enkelt sätt? Tänker att det borde finnas nåt företag i Uppsala som är börsnoterat iaf. 214 kr tor Stockholm gör att det blir lite dyrt att gå på stämma känner jag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte vad jag vet, man får försöka googla sig fram t.ex "Börsnoterade företag Malmö" och sedan leta på hemsidan. Vissa företag som utgår från en mellanstor stad väljer dock ändå hålla årsstämman i Stockholm.

   Radera
 4. Jag vet inte om jag skulle våga gå själv på en årsstämma, kanske att man skulle slå sig ihop med några fler fajrare och gå tillsammans. I de olika städerna där vi nu bor. Kul att följa din utvärdering!

  SvaraRadera