fredag 24 maj 2019

Streamline:a kontorsoutfit

Inom företagssfären talas det ofta om att "streamlinea" arbetssätt, affärer, processer etc. Det innebär enkelt uttryck att effektivisera något ur tid, ekonomi och energi perspektiv.

Ett aber för mig i kuckelimuck arbetslivet på kontoret är val av klädsel inför varje ny arbetsdag. Eftersom jag inte har förmånen att bli erbjuden en färdig outfit (såsom inom sjukvården, kyrkan, taxichaufförer, industriarbetare osv) behöver jag ta energikrävande beslut dagligen. Lägg därtill att årstiderna kräver olika typ av plagg. Att åka kommunalt i en tunn linneskjorta på vintern är ingen höjdare även om en har en dunjacka på sig.

Inspirerad av minimalistiskt klädgarderob och capsule wardrobe  har jag nu skapat en permanent outfit för fem arbetsdagar i veckan oavsett klimat. Jag har rensat bland skjortor och kommit fram till att nedan är de klädesplagg jag behöver avsett för främst arbete, resterande "arbetskläder" är överflöde och har skänkts eller sålts på tradera.

Den består enligt följande
 • 5st skjortor
 • 3par kostymbyxor
 • 1par chinos
 • 2par jeans
 • 2st pullover tröjor
Nu ska jag kommande månader testa denna outfit uppställning för att vidare utvärdera om något behöver förändras, t.ex byta ut någon skjorta som sitter obekvämt. Det viktiga är att en känner sig bekväm i stilen och att kläderna sitter bekvämt. Vad andra tycker är sekundärt, får en konstiga blickar eller känner att en inte passar in i en situation är det bara att logga in på Avanza depån och kika på senaste utdelningsprognosen - utmärkt avledande manöver som fungerar i många situationer. 


Hur optimerar ni er garderob?

5 kommentarer:

 1. Jag har oxå kört någon project 33 / capsule warderobe liknande variant ett tag. Det är befriande. Har oxå använt en app "Cladwell" för att logga plaggen i garderoben o därmed see hur ofta dom används och vilket plagg jag använder minst = lämpligt för utbyte eller avyttring. (I början var den appen minimalistisk o bra, nu har dom börjat lägga till lite shopping + inspireras av andras outfits, men dom grejerna ligger under egna menyer och jag struntar i dom)
  Efter 230 dagars streak vet jag ganska väl vilka plagg jag använt mest/minst.

  Tror du har för många byxor fortfarande i din capsule, men det är ditt val. Men minus 1 par jeans och 1 par kostymbyxor skulle du säkert klara dig länge. Jag skulle troligen oxå lägga mest märke till den röda skjortan.

  Men tro mig; om man klär sig ganska basic och nautralt, roterar grejerna lagom, så kommer inte en kotte på jobbet tänka på eller bry sig om vad du har på dig. Alla är fullt upptagna med vad dom själva har på sig och skiter pretty much i vad andra har. It´s a fact. Hel o ren så är du hemma. Himla befriande på morgonen. Är grejerna ganska likvärdiga står man inte o viktar så mkt heller, har du skjorta 3..eller 4... spelar noll roll. Jag tror du har hittat ett framgångsrecept och jag önskar dig lycka till!

  SvaraRadera
 2. a Fyller du tvättmaskinen med enbart fem skjortor, för du måste väl tvätta en gång i veckan då du ju just enbart har dessa fem skjortor?
  Hur gör du om du åker bort i tjänsten och är borta mer än en vecka, använder tvättservice på hotellet antar jag?
  Och om detta är kontorskläderna antar jag att du utöver dessa även har andra kläder, fritidskläder, vinterkläder, sommarkläder osv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har tvättmaskin hemma, ja alla skjortor tvättas på helgen.

   Är aldrig borta längre än 1v i tjänsten, om det skulle vara fallet får jag bära samma skjorta ett par dagar extra.

   Utöver detta har jag givetvis andra kläder.

   Radera
 3. SNABB OCH PÅLITLIG LÅNE ERBJUDANDE I 72 TIMMAR
  Detta budskap är avsett för anställda, näringsidkare, lantbrukare och entreprenörer som behöver ekonomiskt stöd för att lyckas med sin verksamhet. Få våra olika låne erbjudanden, kredit med mycket enkla villkor till en ränte sats på 3% per år. Våra överföringar är försäkrade av banken för säkerheten för transaktioner och du har möjlighet att få till gång till din kredit i 72 timmar garanteras. Så kontakta oss för mer information, tack.

  E-post : georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp : +33 756924191

  SvaraRadera
 4. BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
  (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
  behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig

  SvaraRadera