måndag 6 maj 2019

Håll korvarna på plats med en grillkorg

Vi fortsätter på temat onödiga prylar.

Oavsett prislappen på en pryl, kommer den att ta upp en viss yta i ditt hem/förråd samt energi från dig. Det är en börda att ha prylar som inte aktivt används. Känslan när en rensar ut grejer till försäljning eller bortskänkes är en lättnadskänsla, hjärnan får lite slack och luft för bättre återhämtning.

Jag vet inte om företagen blir duktigare på att komma på lösningar/funktionen som gör livet bekvämare för folk eller om folk hållare på att förlora den rationella förmågan. Förmodligen det senare.

Ni vet när man ska grilla korv så rullar de lätt ihop om en inte har ögonkoll, vad passar inte bättre än en grillkorg? Köpvärt.
Ett annat besvärligt problem är att hålla i vinglaset när man är på fest. Som tur är finns det en lösning. 
Ibland undrar jag hur bra vi har det i Sverige egentligen. Bananerna kan ju inte ligga på ett fat eller på diskbänken.
Okej, om det vore en hållare som iaf kan hålla ett dussin vore den kanske värd en tiondel av priset.

6 kommentarer:

 1. Den där glashållaren ser jag ofta på ölmässor jag är på. Har för mig att se delade ut sådana gratis nått år på Malmö Öl- och Whiskyfestival. Visst det finns en poäng med att kunna "lägga" glaset någonstans medan men bläddrar i programmet osv. Men jag skulle aldrig få för mig att betala för någon sådant.

  SvaraRadera
 2. Ett vanligt halster (inte ett så där vågigt) är bra när man är ute i skogen med 10-15 st 5-7åringar. Även om det är jätte-jätte-jättekul att sätta fast korv på en täljd pinne så slår det aldrig fel att det blir 1. trängsel och skuffande runt elden 2. tappade korvar 3. fäktning med grillpinne när korven är uppäten/tappad.
  Hellre då att sätta en ledare på att grilla 10 korvar åt gången, utan större risk att de faller ner.

  Spargrisen (som ibland är scoutmorsa alt Friluftsfrämjaraktivist)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt vad jag tänkte, det ramlar alltid ned saker på kolet tycker jag, särskilt halloumi!

   Radera
 3. Gud så roligt att komentarerna tar dina artiklar i försvar. Då får väl jag ta och försvara bananklas-hållaren då. Jättepraktiskt när man inte vill att bananskalen ska vidröra köksbänken. Man kommer liksom åt att städa under bananerna också.

  NOT! Jag hatar för övrigt allt som kommer från företaget Sagaform. Mina föräldrar är experter på att att köpa onödiga, fåniga prylar till hemmet. Tänk: Bricka att steka bacon på i micro. En rotsaksrivarmaskin från Lidl ("Men det blir faktiskt bättre att använda rivjärnet" som mamma sa), en liten liten sopborste med skyffel som man ska använda till att sopa upp brödsmulor på bordet med, ställning för bag in box, CD-ställ, en burk specifikt för spagetti, så många små konstiga köksredskap att jag inte längre frågar vad de handlar om...JO och så en sådan där värdelös diskborste som man fyller med diskmedel så att man gör av med cirka tio gånger mer än man behöver göra av med. What's with them?

  SvaraRadera
 4. Det finns säkert massor av prylar som fyller en funktion som är bra just där också då. Det skall dock vägas mot pengarna att införskaffa dem, tiden det tar, förvaring, rengöring etc. Det blir ofta så mycket runt om kring. Jag kan tänka mig att ta lite med krångel i de situationer där jag skulle behövt prylarna mot att behöva göra allt jag tidigare nämnde.

  Det finns så många smarta prylar som förenklar just där och då men på det stora hela innebär att mer tid går åt.

  SvaraRadera
 5. SNABB OCH PÅLITLIG LÅNE ERBJUDANDE I 72 TIMMAR
  Detta budskap är avsett för anställda, näringsidkare, lantbrukare och entreprenörer som behöver ekonomiskt stöd för att lyckas med sin verksamhet. Få våra olika låne erbjudanden, kredit med mycket enkla villkor till en ränte sats på 3% per år. Våra överföringar är försäkrade av banken för säkerheten för transaktioner och du har möjlighet att få till gång till din kredit i 72 timmar garanteras. Så kontakta oss för mer information, tack.

  E-post : georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp : +33 756924191

  SvaraRadera