tisdag 21 maj 2019

Juicer för en dag

Nu har jag testat vara en "Juicer" för en dag, det vill säga arbeta med att hämta elscooters på kvällen i stan för att ladda upp dem hemma och ställa ut på morgonen efter.

Vi börjar med lite grundläggande info om jobbet med efterföljande bilder.

Uppdraget: hämta upp LIME elscooter, ladda hemma, ställ ut nästföljande morgon
Tider: Tillgängliga att hämta upp efter kl 21.00 mån-sön, utställning kl 05-07
Intäkter: 50kr per laddning

Övrigt: När du signerar upp dig som "juicer" får du gratis hem 4st laddningsdosor. När du laddat fler än 10scooters har du möjlighet att beställa hem fler. Uppskattad laddningstid för en enhet med 50% kvar av batteri, ca 4tim.Aktiverat "juicer" mode i Lime appen. Lokaliserade en scooter som behövde laddning 5min från bostaden


Sprang till platsen strax efter 21. Cruisade hem.

Pluggade in i vägguttaget, nu var det bara att ställa larmet på 05


Strax efter fåglarna vaknade till liv, åkte jag till närmaste ställe för att "placera ut" scootern. För att du ska uppfylla "perfekt laddning" behöver du ställa tillbaka scootern med minst 95% batteri samt mellan 05-07. Det är därför lämpligt att ha bil för att inte bruka % batteri i onödan.

Det är ett ganska slitet jobb med lite betalt att vara Juicer, och jag behöver förmodligen en stor bil med möjlighet att lasta i flera scooters för att det ska löna sig. Det var kul att testa på men förmodligen inget jag kommer göra i någon större utsträckning. Om en är påväg hem från stan en kväll är det kanon att aktivera juicer mode och få gratis åkning hem till bostaden, samt ställa ut den i samband med en går till jobbet dagen efter. Gratis resa hem + 50kr i intäkt, nåja 25kr efter skatt.

Det finns flera aktörer på marknaden i storstäderna såsom Voi och Tier. Jag ansökte till Voi med de hade fullt kvoten av upphämtare i stan tyvärr. Tier använder sig av egna anställda som hämtar upp.

9 kommentarer:

 1. Man måste skala upp det enormt för att dra in goa pengar. Jag är morgontrött så det fungerar inte för mig. En eloge till dig att du testade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, vore smidigt med en lösning med batterier i bilen så en slapp bära upp dem till lägenheten för att ladda :)

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Var platsen som du lämnade den på långt från hemmet och när får man veta var man ska lämna?

  Jag har funderat på att testa i mindre skala, dvs en då och då eftersom jag bor mitt i smeten. Jag tänkte att återlämnandet är utmärkt att kombinera med ett morgonbesök på gymmet alternativt löptur om det inte är alltför långt från hemmet. Det blir inte stora pengar utan skulle mer kunna ses som en budget för roliga påhitt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var 200m från bostaden, du kan reservera platsen 30min före du sätter ut den. Det får plats 4st scooters på platserna, är det fullt får du lämna den på en plats där det finns lediga platser. Du bestämmer själv var du lämnar den.

   Radera
  2. Det låter görbart utan alltför mycket krångel och som ett utmärkt sätt att vara ute ur huset innan kl 7 antingen till gymmet eller jobbet.

   Radera
  3. Uppenbarligen populärt i Malmö för de skulle kontakta när de behövde fler. Samma svar hos både Lime och Voi.

   Radera
  4. Synd, får hoppas de sätter ut fler scooter så efterfrågan ökar på "upphämtare".

   Radera
 3. SNABB OCH PÅLITLIG LÅNE ERBJUDANDE I 72 TIMMAR
  Detta budskap är avsett för anställda, näringsidkare, lantbrukare och entreprenörer som behöver ekonomiskt stöd för att lyckas med sin verksamhet. Få våra olika låne erbjudanden, kredit med mycket enkla villkor till en ränte sats på 3% per år. Våra överföringar är försäkrade av banken för säkerheten för transaktioner och du har möjlighet att få till gång till din kredit i 72 timmar garanteras. Så kontakta oss för mer information, tack.

  E-post : georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp : +33 756924191

  SvaraRadera