lördag 4 maj 2019

Onödiga bakredskap

Det går inte att undvika irritationen som uppstår när det dyker upp annonser om diverse bakredskap från Roy Fares. Jag tycker han gör fantastiska recept, men prylarna som han marknadsför funderar man ju på vilket värde och funktion de faktiskt tillför.

Vi börjar med tårtskäraren. Denna fancy tårtskärare som ska användas på fina tillställningar för den perfekta sizen tårtbiten.


Den andra prylen är en s.k Palett som kan användas för att släta ut, skära, göra vågor och annat finlira på ett bakverk.
 Nu vet jag inte hur de gjorde förr i tiden, men jag tänker mig en lösning för ovan användningsområden vore denna, som borde finnas i de flesta svenska hem.

Ni kanske tänker denna är för kort för en 30cm kladdkaka, då är mitt förslag detta redskap


Har ni en palett eller tårtsize skärare? Använder ni dem? Tillför de ett värde som motsvarar prislappen?

6 kommentarer:

 1. Inte ett bakredskap, men vi har en vinkylare som vi fått i julklapp. För säkert 6+ år sedan. Ligger i besticklådan i sin förpackning och väntar på sitt öde. Det är alltså en stav som man stoppar i i frysen och sedan ner flaskan (typ nått sånt). Vid dessa tillfällen har vi stoppat in flaskan i frysen istället i 15-20min. Klart.

  SvaraRadera
 2. Måste ju säga, som tårtmakare, är den där palettkniven är ovärderlig när jag smörkrämar, och att jag inte alls får samma resultat med en vanlig kniv. Men det är ju bara jag :) tårtbitsskäraren har jag aldrig begripit, det är ju ingen som vill ha så stora bitar och folk vill ju has olika mycket alldeles oavsett...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du använder den i jobbet eller väldigt ofta i hemmet kan jag förstå att den är ovärderlig absolut. Jag har gjort mycket finlir med stekspaden och är väldigt nöjd med resultatet, även om det skulle vara kanske lite mindre tidskrävande med en palett.

   Radera
 3. Min sambo har en korv med bröd-maskin. Vet inte det korrekta ordet men den ser ut som en brödrost och man lägger ner korvarna i sina fack och brödet i ett annat. Han älskar den och använder den så fort jag säger att vi inte borde ha kvar den. Finns så sjukt många sådana onödiga prylar...

  SvaraRadera
 4. Jag använder också en palett och jag tycker att det är stor skillnad mot att använda en kniv. Naturligtvis behöver man inte köpa Roys palett. Det finns billigare. Kan rekommendera Mette Blomsterbergs palett för strax över 100 kr. Jag har även fått en i present av pappa som köpt den på en loppis för högst 20 kr, troligen för 10 kr.

  SvaraRadera
 5. SNABB OCH PÅLITLIG LÅNE ERBJUDANDE I 72 TIMMAR
  Detta budskap är avsett för anställda, näringsidkare, lantbrukare och entreprenörer som behöver ekonomiskt stöd för att lyckas med sin verksamhet. Få våra olika låne erbjudanden, kredit med mycket enkla villkor till en ränte sats på 3% per år. Våra överföringar är försäkrade av banken för säkerheten för transaktioner och du har möjlighet att få till gång till din kredit i 72 timmar garanteras. Så kontakta oss för mer information, tack.

  E-post : georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp : +33 756924191

  SvaraRadera