torsdag 2 maj 2019

Betalat flygresor med bankkortspoäng

En novemberdag för snart sex år redan stod jag på Arlanda och väntade på ett anslutande flyg. I väntsalen gick jag förbi en mindre tillfällig monter där Bank Norwegian (affiliate länk) stod och delade ut flyers för att signa upp för deras nya kreditkort utan årsavgift. Eftersom jag hade ett Skandiabanken betalkort som jag betalade ca 240kr i årsavgift nappade jag direkt på Norwegians erbjudande.

Fördelar med bankkortet
 • Gratis årsavgift
 • Bonuspoäng 0,5% på alla köp med kortet (tidigare var det 1%) som kan användas för att köpa flygresor. 

Nackdelar
 • Du kan sätta ner kreditutrymmet till 5000, tidigare kunde du sätta ner det till noll. Jag betalar in extra varje månad så jag aldrig riskerar nyttja kreditutrymmet. Om du missar och råkar nyttja krediten har du 45dagar räntefritt, så ingen fara på isen.
 • Du kan inte ställa in att blockera köp i utlandet (minska risken för bedrägeri)
 • Du kan inte ta ut bonuspoängen i pengar eller använda till annat än flyg.  

Eftersom jag använt kortet extra mycket när jag varit på tjänsteresor och alltid själv velat ligga ute med utlägg för hotellrum/flyg/måltider (ibland till flera styckena) har jag fått väldigt mycket poäng under dessa år.


Det kan sammanfattas att jag betalt nedan semester-flygresor med kortet
 • Barcelona flyg t.o.r
 • Prag flyg t.o.r
 • Teneriffa t.o.r 50% rabatt för 2

Om jag skulle haft kvar mitt Skandiabanken kort skulle jag idag varit 1 440kr fattigare och visserligen en lojal kund, men jag är ju trots allt en frugal jekel som är svår för företagen att tjäna pengar på.

Numera flyger jag mer sällan privat då jag tycker det finns så mycket hemmavid och grannländerna att upptäcka. Men det kommer säkerligen bli någon långresa framöver och då är skönt att få det gratis/med rabatt.2 kommentarer:

 1. Gött! Glöm inte att man kan betala lite extra och få hyrbilsförsäkring på kortet åsså.

  SvaraRadera
 2. SNABB OCH PÅLITLIG LÅNE ERBJUDANDE I 72 TIMMAR
  Detta budskap är avsett för anställda, näringsidkare, lantbrukare och entreprenörer som behöver ekonomiskt stöd för att lyckas med sin verksamhet. Få våra olika låne erbjudanden, kredit med mycket enkla villkor till en ränte sats på 3% per år. Våra överföringar är försäkrade av banken för säkerheten för transaktioner och du har möjlighet att få till gång till din kredit i 72 timmar garanteras. Så kontakta oss för mer information, tack.

  E-post : georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp : +33 756924191

  SvaraRadera