lördag 25 januari 2020

Inkomster 2019

Förra året går till historien i form utav nettoinkomster från arbete. Aldrig någonsin har jag tjänat så mycket pengar. Tack vare övergång till egenföretagande konsult har jag verkligen kunnat skatteoptimera mig till en motsvarande bruttolön som anställd om över 65 000:-/mån.

Jag sa upp mig från mitt lönearbete i början på året för att satsa helhjärtat på egenföretagande som konsult inom samma område som jag har erfarenhet utav. Övergången blev en två veckors ledighet i Maj för att börja mitt nya uppdrag i Juni. Den mastiga inkomsten i Oktober beror på att jag tagit utdelning från aktiebolaget.


Med möjligheten att driva eget AB inom ett efterfrågat område i kombination med låga levnadsomkostnader så krävs inte många år förrän ekonomisk frihet uppnås. Med frihet kan en ägna sig åt roligare saker som att drälla runt i sjöområden likt förra helgen. 


6 kommentarer:

 1. Riktigt fint jobbat och ett bra exempel på hur man tjänar på att frigöra sin potential och egna kraft.
  Vi har pratat här hemma rätt mycket om hur lönejobbet ofta känns som det kväver vår egentliga potential och drivkraft. Det kan såklart vara individuellt hur man känner för det. Men tryggheten med lönearbete har ofta ett högre pris än att de äter upp vår tid.

  Skulle vara kul med ett inlägg om hur du upplever skillnaden från att lönearbeta och vara egen företagare, utöver pengarna då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.

   Den stora skillnaden förutom ekonomin är att jag jobbar för mig själv. Känslan att mina prestationer kan leda till förlängt kontrakt, och att jag har valfriheten avsluta uppdrag. Besluten gynnar mig själv i slutändan, inte någon arbetsgivare.

   Annars är skillnaden inte så stor eftersom jag går som ”resurskonsult” på heltid med samma arbetsdag som en anställd. Ingen ser mig som konsult.

   Radera
  2. Har du en längre kontrakt med en kund då eller? Slipper du kontinuerligt lägga tid på att jaga nya kunder?

   Radera
  3. Ja precis, just nu går jag på ett 1årskontrakt motsvarande ca 1920timmar. Uppdrag hittar jag via t.ex ÅF, Experis, Randstad, Eworks. De tar kanske 5-10% i mellanskillnad.

   Radera
 2. Starkt gjort! finfint netto :)

  Talande också för hur vårt skattesystemet påverkar..
  Marginaleffekterna i Sverige är extrema för de breda massorna löntagar-tjänstemän. Inte konstigt att kontoren ekar tomma på fredagarna när en måndagsförmiddag ger mer än dubbla nettolönen mot en fredagseftermiddag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, verkligen, det lönar sig optimera.

   Radera