söndag 24 mars 2024

Byte av avgassystem

Befintliga avgassystemet på Fiat husbilen var väldigt rostigt, med fästen som såg ut att börja rosta igenom och över tid förmodligen släppa helt. Förmodligen originalavgassystem från 2001. Det var helt enkelt dags för byte. En kostnad som jag trodde bli hög, jag har tidigare aldrig köpt avgasrör eller bytat för den delen heller. 

Inhandlade avgassystemet, komplett rör, svetsade med två dämpare från Trodo.se , men det finns även en hel del avgassystem hos Skruvat.se. Kostnaden landade på 1700kr ink gummiringar. Jämfört med bilverkstan som skulle ha 5500kr. 

Avgassystemet hängde i gummiringar samt fastskruvad i röret mot katalysatorn. Skruvade av röret samt kopplade bort gummiringarna över hela röret. Sen var det bara att schyffla ut röret under bilen. Det gick väldigt smidigt.

Det nya avgassystemet hade samma infästningspunkter, så det var bara att hänga fast det igen samt säkrade med stålvajer ifallatt gummiringarna skulle lossna. Startade bilen och kontrollerade läckage. 

Om det är lika lätt på personbilar som husbilar/lätt lastbil, vet jag inte, men detta var ett enkelt jobb som sparade många tusenlappar. 


    En firma i skåne skulle ha 5 500:- för bytet. 


1 kommentar:

  1. min man lämnade mig och sa att han är trött på vårt äktenskap, efter att ha varit tillsammans i 12 år och välsignad med 3 vackra barn, kom detta som en överraskning för mig eftersom min man brukade vara en omtänksam och kärleksfull man mot mig och barnen. så jag kontaktade Dr Ajayi för att få hjälp efter att ha läst bra vittnesmål om honom, hur han hjälpte dem som hade äktenskapsproblem, efter en veckas förklaring av mitt äktenskapsproblem för Dr Ajayi och gjort allt han sa åt mig att göra, till min största förvåning kom min man tillbaka hem efter tre månaders separation. Jag är en lycklig kvinna igen. Om du behöver hjälp av en kraftfull andlig man för att lösa dina relationsproblem eller någon annan sak som stör dig i livet kontakta Dr Ajayi på telegram /Whatsapp: +2347084887094 eller e-post: drajayi1990@gmail.com för en varaktig lösning.

    SvaraRadera