lördag 24 februari 2024

Åtgärda fuktskadad lastlucka husbil

 Vi har nyligen köpt en äldre husbil från 2001. Det är en husbil byggd på Fiat Ducato, med alkov. En äldre husbil innebär också att det går att få tag på service och reparationsmanualer, och att det är mindre elektronik och delar som kan gå sönder. För oss som tycker om DIY projekt är det helt perfekt.

Vi har följande åtgärder planerade före vi tar bilen ut i Europa senare i vår. 

- Installera nytt elsystem med solpanel, litium batteri, DCDC laddare, mppt, takfläkt

- Kontrollera bromsarna och byt bromsbelägg och bromsbackar om nödvändigt

- Årlig service med oljebyte, filterbyten

- Klä om textilerna


Som ett första projekt vi genomförde nyligen var att åtgärda en fuktskadad lastlucka. Det var ett roligt endagsprojekt, med ett lyckat resultat. Befintlig lucka var ej tät mot husbilsfasaden, så det hade runnit vatten längst med listerna och som träbitar och frigoliten i innanmätet hade sugit upp. Vi rev ut allt innanmäte ner till plåten, limmade fast XPS isolering och en 4mm plywoodskiva. Bilder nedan. 

Röta i lastluckan, luktade illa

 

Klar, enbart beslagen ska på

Finito, lastlucka på plats igen


5 kommentarer:

 1. Tjenare bagaren!
  Vilket pepp. Grattis till en bra investering i livskvalitet. Jag och frugan är också sugna på ett mobilt hem. Vi surfar och vandrar mycket så det skulle bli ett riktigt uppsving. Kul att fixa också, hädanefter varje gång du öppnar lastluckan så kommer det att kännas lite roligare:)
  Vad säger bagaren om att utbyta blogglänkar? Jag lägger upp dig på min blogglista.
  God avkastning på dig, vi ses bland miljonerna.
  /K

  SvaraRadera
 2. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

  Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller meddelande mig direkt på WhatsApp via: +447915601531 och få ett svar på ett ögonblick.

  Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

  * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
  * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
  * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
  * Flexibel ränta på 3%.
  * Höga godkännanden
  * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
  * Enkel onlineansökan.
  * Personlig vägledning och expertis.
  * Inga dolda avgifter

  Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

  För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
  E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp: +447915601531

  Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

  SvaraRadera