söndag 10 april 2022

Aldrig mer vanligt betalkort

 Under många år hade jag ett vanligt betalkort hos Skandiabanken som jag betalade 240kr per år för. Det var en utgift som rullade på år ut och år in. Det har hänt mycket sedan dess och idag finns en uppsjö av betalkort/kreditkort ut på marknaden som både är helt gratis och erbjuder återbäring vid köp. 

Jag använder idag två kort

Bank Norweigan kortet

 • 0 kr i årsavgift
 • Tjäna cashpoints på dina köp, 0,5% av beloppet
 • Reseförsäkring ingår
 • Kontaktlös betalning (erbjuder de flesta banker idag)
Under åren har jag samlat ihop flera tusen point som bl.a tagit mig gratis till Barcelona, Berlin och Prag. Fantastiskt att kunna få dessa flygbiljetter "gratis".


 • 0 kr i årsavgift
 • Upp till 50dagar räntefri kredit (OBS: betala in i förskott för undvika nyttja krediten)
 • 0,5% cashback/återbäring, (max 2000kr i återbäring per år)
 • 1% vid köp över 20 000:-
 • Reseförsäkring ingår. 
 • Kontaktlös betalning

Utgångspunkten är att alltid betala in pengar i förväg till kortet för undvika risken att ens vara i närheten att behöva betala ränta. Det är alltså möjligt ligga på plus på kortet genom att göra inbetalningar i förskott. Således använder jag aldrig krediten som erbjuds. 

Om ni fortfarande sitter med ett vanligt betalkort som kostar pengar kan jag verkligen rekommendera att skaffa Bank Norweigan eller/och Komplett kortet.


Bernauer strasse, Berlin - Gratis flygbiljetter och hotell - betalt med cashback/återbäring

8 kommentarer:

 1. Eller så skaffar du ett krypto-kort (betalar med FIAT dock inte med krypto av skatteskäl). Jag kör från crypto.com (dock krävdes det mindre förr för att få korten).

  För mitt kort får jag:
  10% ränta på upplåst kapital för att få kortet (i CRO).
  100% cashback på netflix + spotify.
  3% cashback på i princip allting annat.
  Det är just nu ett debit kort men kommer framöver kunna vara möjligt att använda som kreditkort mot ens krypto man har på appen.
  Tyvärr, har de höjt nivån väldigt mycket för att få det kortet jag har idag. Du behöver låsa upp motsvarande 3500 euro i CRO i minst 180 dagar för att få kortet. Det finns "billigare" kort för bara 350 euro, men det ger inte ränta på låstkapital eller netflix cashback och bara 2% på allt annat (utom 100% spotify).

  Så jag får i runda slängar givet att cro står still några tusen kronor per år av att använda detta visa jämfört med något visa-kort jag får av en svenskbank.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde förresten att nämna att jag kommer in gratis på många airport-lounges världen över pga kortet också. (tar man med en gäst kostar det 35 usd).

   Radera
  2. Vi alla vet att Krypo = högrisk-valuta tills världsamfundet säger annat

   Radera
  3. Jepp, krypto är helt klart högrisk. Om folk orkade läsa på vad poängen var så skulle nog färre vara så fientliga till det, precis som internet eller el inte var något att satsa på från början.

   Med tanke på frysning av oligarkers och kanadensiska lastbilschaufförers pengar så kanske folk snart inser att det finns en poäng med att faktiskt ja kontroll över sina tillgångar. Ja, samt att krypto medför att du kan göra mycket på nya och effektivare sätt.

   Radera
  4. krypto är också hög elförbrukning - förkastligt

   Radera
  5. Beror ju först och främst på vilken krypto du menar. Sen är ju allting relativt, bitcoin drar ju exempelvis mindre el varje år än julbelysningen och då ska vi inte ens börja jämföra med banksystemet eller liknande. Allt som är negativt med krypto gäller för fiat också.

   Dessutom så hjälper krypto till att driva utvecklingen och gynsamheten av förnybar energi.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Jag blev separerad från min man för tre år sedan. Det fanns ingen kommunikation mellan oss. Jag fick rådet av familjer och vänner att släppa taget och glömma äktenskapet och gå vidare i mitt liv. Jag ville inte gifta mig med någon annan för innerst inne älskar jag fortfarande min man. Jag led så mycket av smärta och förvirring att jag läste en rekommendation på nätet om hur Dr Alaba återförenade ett trasigt äktenskap med hjälp av sina andliga krafter. Jag fortsatte att läsa så många vittnesmål om hur han hjälpte till att sätta stopp för skilsmässor och återupprätta människors före detta älskade och min tro förnyades. Jag kontaktar Dr Alaba omedelbart några minuter senare han svarade mig och gav mig instruktioner om vad jag skulle göra, efter att jag uppfyllde kravet två dagar efter ritualen, förändrade besvärjelsen mitt liv runt min man att dosen inte prata med mig. Två dagar ringde han till mig mitt i natten och grät och bad om ursäkt att detta är demonernas verk, så jag är fortfarande förvånad över detta mirakel så jag förlåter honom. Nu är mitt äktenskap i balans. Dr Alaba-ritualen fungerade utmärkt och mitt äktenskap är starkare än tidigare, och ingenting kan skilja oss åt igen. Jag besökte så många webbplatser som jag letade efter hjälp, det var hopplöst tills jag fick kontakt med Dr Alaba, den riktiga mannen som hjälpte mig att återställa mitt trasiga äktenskap om du har ett liknande problem i ditt äktenskap, du vill att din man eller fru ska älska dig om igen. , Du har någon du älskar och du vill att han eller hon ska älska dig i gengäld, du har en utmaning i ditt liv, stavningsmallen av Dr Alaba är lösningen och svaret på ditt problem, whatsapp / viber med hans telefonnummer: +1(425) 477-2744, Kontakta honom idag genom att skicka ett e-postmeddelande till dralaba3000@gmail.com. Låt inte någon ta din make ifrån dig.

  SvaraRadera