torsdag 12 november 2020

Badrumsrenovering för under 30 000:- | Bildbomb

Efter flera månaders renovering av badrumsutrymmet (utan dusch) är vi nu officiellt klara. Vi har utökat badrummet från 2,5 till 4,5kvm, flyttat väggar, dragit nya vattenledningar samt flyttat om avloppet. 

Vi har gjort allting själva, vilket vi är väldigt stolta över. Förutom att vi kom undan väldigt billigt har vi också lärt oss väldigt mycket, och frågan är om vi inte ska renovera nästa badrum själv också? 

Bildboom över bygget


Utrymmet före renoveringsstarten

Rivning påbörjadRev och byggde ny vägg mot kattvinden


Uppregling av ny väggNy eldragning i flexrör


Dragit nya vattenrör till kommod och WC


Förbereder för golvvärme, utläggning armeringsnät


Bygger in proppade elementrör, kommer bli en inspektionslucka no worries


Utläggning el golvvärme klar


Flytspackling


Tätskikt på plats
(Eftersom vi inte har golvbrunn = inget krav på tätskikt men vi tyckte ändå det är förnuftigt ha det på golvet och ena väggen.)


Kakling påbörjad


Nöjd över kaklingen


Installerade lite VVS, gjorde en speciallösning med utgående KV för att sedan gå in i väggen igen till WC för att spara ca 15m PEX slang = runt 500kr. Mer eller mindre klart


Ny toalett på plats också


Överblick


Kalkylen då?

Vi hade ingen direkt budget, men ett riktmärke var under 50 000:- för hela renoveringen. Eftersom vi gjorde allting själv, prisjämförde allt material, kom vi väldigt billigt undan. 

En byggfirma skulle ha ca 100 000 efter ROT för att göra jobbet. Joda, hantverkar kostar dom också. 


Nu känner vi oss redo att ta oss ann nästa badrum (med dusch), med ny kunskap och en rimlig kostnadsnivå, men först paus med julfirande och återhämtning. 


13 kommentarer:

 1. Ungefär hur gött som helst! Lärande, pengarna och att få vara nöjd varje gång man sätter sig på "tronen".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen, njuter av varje "sittning" :)

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort ett löfte om att någon jag känner som har en relation problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpte mig med min egen problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Döden
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Men gud så snyggt det blev! Bra jobbat!

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Att kalla det för badrumsrenovering är kanske att ta i, det går ju inte att duscha/bada i. Så man kanske inte ska jämföra kostnaderna med en riktig badrumsrenovering.

  Vad är poängen med tätskikt utan golvbrunn? Om det blir en vattenläcka så kommer vattnet rinna ut i rummet brevid ju.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jämför främst kostnaden mot offerter som tagit in, d.v.s runt 100 000 att göra om ett WC rum.

   Golv tätskikt skapar ju en "pool" så det inte rinner rakt igenom bjälklaget. Om vatten stiger flera centimeter kommer det dock att rinna ut. Dock har jag en mindre fall (av misstag) mot ena hörnet där jag vikt upp duken ca 10-15cm.

   Tycker det är bättre än inget alls, för rinner det ut 10L vatten är det bättre tätskiktet tar han om det än att de rinner rakt igenom.

   Radera
  2. Går också att mer om rekommendationerna nedan

   https://www.gvk.se/branschregler/fragor-och-svar/vad-raknas-som-ett-vatrum-och-nar-kravs-tatskikt/toalett-utan-dusch-eller-golvbrunn-ska-man-ha-tatskikt-pa-sadant-golv/

   Radera
 4. För att vara "en simpel bagare" är du extremt diversifierad. Trodde inte man "fick" hålla på själv med våtrum eller dra elektricitet om man inte är VVSare/elektriker.
  Snyggt resultat!
  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)

   VVS får man, elen kopplade en vän som är behörig in åt mig.

   Radera
 5. Hej allihopa. Jag såg kommentarer från människor som redan fick sitt lån från CHRISTY WALTON FINANCE och sedan bestämde jag mig för att ansöka under deras rekommendationer och för bara några timmar sedan bekräftade jag på mitt eget personliga bankkonto ett totalt belopp på $ 30 000 som jag begärde. Det här är verkligen en fantastisk nyhet och jag råder alla som behöver riktigt lån att ansöka via sin e-post (christywalton355@gmail.com) Jag är glad nu när jag har fått det lån jag begärde

  SvaraRadera
 6. Another one bites the dust...

  SvaraRadera