tisdag 30 juli 2019

Ny portföljfördelning

Som ni känner till är huvuddelen av mina investeringar placerats i utdelningsaktier. Det är en strategi som bygger på att köpa aktier i bolag med god historiskt tillväxt, årlig höjd utdelning och god direktavkastning. En portfölj med stor diversifiering.

Portföljen har inte riktigt presterat i nivå med globalt index, dock är det för kort tid att utvärdera prestationen.

Jag har insett att det kräver tid och energi att hålla sig uppdaterad om respektive bolag, tid som jag hellre lägger på att gå långpromenader med hunden, läsa intressanta böcker, bakar, umgås med sambon eller ser intressanta dokumentärer.

Nu kommer jag således fördela om portföljen till en ökad defensiv/passiv investeringsfilosofi, enligt nedan illustration.Hur ser er portföljfördelning ut?

5 kommentarer:

 1. 50% Avanza Global
  50% Spiltan Aktiefond Investmentbolag
  26,49% avkastning i år.
  Följer knappt börsen alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt hitta en globalfond som följer DJ Global index närmare än de som erbjuds via t.ex Avanza, Länsförsäkringar och Swedbank.

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams. Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han slöt mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavskärare som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollstavarna, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett relationsproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Älska trollformler
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Bindande trollformler
   6) Uppdelningar
   7) Dödsförtroll
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. För närvarande cirka 60% Avanza Global, 25% Spiltan Aktiefond Investmentbolag, 10% Avanza Emerging Markets och 5% Swedbank Robur Access Asien. Har dock tänkt placera om Swedbank-fonden till ytterligare 5% i Spiltan för 60%, 30%, 10%!
  Har ett mindre belopp aktier endast. Fokuserar på fonder än så länge!

  SvaraRadera