tisdag 16 april 2019

Fritidsaktivitet - vandra i skogen

Om det är något jag aldrig tröttnar på är det att vandra i skogen, oavsett väder är det en frihetskänsla att vara i naturen. Det är något med oss människor som får oss att må bra när vi är nära någon av de fyra elementen jord, luft, eld och vatten.

Förutom att promenader i skogen är oerhört avkopplande och återhämtande så är det också gratis. Det är svårt att undgå det faktum att vi har fantastisk natur i Sverige och ofta inte allt ifrån stadskärnan i de flesta städerna.

Jag har markerat ut vandringsleder på Google Maps appen med "etiketter" på var startpunkt på olika leder börjar. Det gör det enklare att ha ett utbud av fina skogspromenader att välja bland när en vaknar upp på lördagsmorgonen och solen lyser.

Det är också något speciellt att dricka/äta ute i naturen, vi tar ofta med oss något varmt att dricka i en större thermos samt goda hemmagjorda energibars eller våffeljärn som värms upp med gas stormkök.

Skogen går före köpcentrumet alla dagar i veckan. Vad väljer du?

6 kommentarer:

 1. Skogen! Det lär väl vara vetenskapligt belagt att natur minskar stresspåslag. Naturen underbar.

  SvaraRadera
 2. Håller helt och hållet med dig, jag trivs bäst i skogen!
  Jag vandrar gärna och nu i maj ska jag gå några etapper på en känd svensk led.
  Ska bli så fantastiskt skönt o bara få vara.

  Mvh // Procentpanik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul, vilken led blir det? Kungsleden?

   Radera
  2. Nja inte riktigt så "fint" som kungsleden då jag är bosatt i södra Sverige. Det blir några etapper på Skåneleden och nu efter lite omplanering några etaper på Blekingeleden som jag fick tips om. Hur som så ska det bli avkopplande.

   Mvh // Procentpanik

   Radera
 3. Skogen! Eller helst fjällen....
  Idag blir det Risvedenrundan, 18 km. Det blir härligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, bra tips. Ska gå den leden någon dag

   Radera