måndag 3 januari 2022

Fantastiska Martijn Doolaard återställer stenhus i Italienska alperna - off grid

 Det var länge sedan jag blev så inspirerad av någon som Martijn Doolaard. Av en slump upptäckte jag hans Youtube kanal i början av December. Mannen som cyklat över halva jordklotet. Nu har han ett nytt projekt - restaurera två gamla stenhus i Italienska alperna. 

Youtubefilmerna som är mellan 20-60min långa proffsig filmade och klippta, visar det dagliga arbetet han utför för att återställa byggnaderna. Det talas väldigt lite i filmerna, det är avkopplade att kolla på klipp med enbart naturens ljud i bakgrunden. 

Han bor i husvagn nere i dalen, på morgonen tar han lilla jeepen och åker den 40min långa resan på serpentin vägar upp till stugorna. Han använder till viss del primitiva metoder och byggnadsvård för att återställa byggnaderna, dock med inslag av modern utrustning. Han tillverkar fönsterramar, återställer taket, monterar solceller, återställer ytterdörrarna osv. 

Planen är att bosätta sig där iaf under vår-sommar-höst, vintertid kommer han inte upp ens med snökedjor. 

Följ hans fantastiska resa för er som är intresserade. 
3 kommentarer:

  1. Såg att du delade på diskmaskinstabletterna varför inte bara köpa pulver istället? Hade vart kul å höra om hur det gick med ditt AB, 3:12 etc. Gillar verkligen din blogg ser framemot varje nytt inlägg:)

    SvaraRadera
  2. Mitt namn, Maya Elijah efter 12 års äktenskap, min man och jag grälade på ett eller annat sätt tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara mot barnen, men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågade mitt hjärta, mitt hjärta fylldes med sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Jag tänker på honom varje dag och natt och jag önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och behövde hjälp, så jag sökte hjälp online och stötte på en webbplats som antyder att Dr. Alaba kunde hjälpa sin tidigare ex -återkomst. Så jag kände att jag borde prova. Jag kontaktade honom och han berättade vad jag skulle göra. Jag gjorde det och sedan gjorde han mig till en kärlek. 48 timmar senare ringde min man verkligen mig och berättade för mig att han verkligen saknar barnen också, så fantastiskt !! Så, så han kom tillbaka den dagen, med mycket kärlek och glädje, och bad om ursäkt för sitt misstag och smärtan som han tillförde mig och barnen. Vårt äktenskap var starkare än tidigare, allt tack vare Dr. Alaba. Han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse online att Dr Alaba var en sann och kraftfull trollkarl. Jag kommer alltid att be att hon lever länge och hjälper sina barn i tider med behov, om du är här och behöver en ex -rygg eller din man har gått vidare till en annan kvinna, sluta gråta, kontakta detta kraftfulla stavhjul direkt. Här är hans kontakt-e-postadress på: {dralaba3000@gmail.com} eller whatsapp / viber honom via hans kontakt nedan +1 (425) 477-2744 Tack Dr. Alaba.

    SvaraRadera