fredag 13 december 2019

Kassako tjänsteresor

Ärligt talat är jag inte så förtjust i tjänstresor även om jag har ett yrke som ofta kräver en del resor. Det kräver ofta att du behöver gå upp orimligt tidigt för att ta dig till flygplats för hinna med morgonfakiren. Inklämd i en ståltunna, andas övriga 100passagerares bakterier i x timmar. Väl framme hyrbil/taxi x timmar, tills du äntligen når ett luftkonditionerat konferensrum där du sitter i x timmar tills du får åka till hotellet för middag (nudlar i handfatet) och sömn. Same story, varje resa. Visst det finns undantag, t.ex när jag kombinerade min Kina tjänsteresa med en de-tour till Beijing och Kinesiskamuren, boendes på vandrarhem och umgås med sunda backpackers som talade om allt annat än jobb.

Nåväl, som konsult (via eget AB) är den största uppsidan med tjänstresor - extra inkomst $$$. Låt mig illustrera.Om en lyckas hålla nere matkostnader under tjänsteresan är det ett rejält tillskott till sparandet. Tidigare har jag haft arbetsgivare där resetidsersättningen var bortförhandlat (en extra semestervecka), det misstaget gör jag inte om med tanke på hur mycket tid en lägger utöver ordinarie arbetstid på resande.

Trevlig helg på er!

6 kommentarer:

 1. Snyggt Bagarn! Du hade kunnat klämma ur några kronor till med Kompletts kort ;)

  Man måste vara om sig och kring sig som di gamle (jag) säger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jo jag har funderat på skaffa det, men minimalisten inom mig säger nej till ett till kort hehe.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Hej Bagarn! Har precis sagt upp mig och ligger i förhandlingar med en kund som jag ska konsulat hos.
  Såg att du tog utdelning från bolaget, har du tagit ut lön till brytgränsen först? Vad ligger du på per timme?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå, Jo jag tar först ut lön till brytgräns och allt överskott i Utdelning. Ligger på 550:-/tim ex moms.

   Radera
 3. Snyggt jobbat! Men hur lyckas du få 8% cashback via hotels.com? De cashbacktjänster jag kollat in ger ”bara” 5% cashback

  SvaraRadera